22 Feb 2012

New Press - Lake Como Inspiration on Ceci Style New York

On the past late summer we worked on a project with the talented photographer Corbin Gurkin on Lake Como.
We organized an italian style wedding inspiration on the antique villa La Dorda del Nonno on Lake Como, that was featured last week on  Ceci Style New York , the fashion and style wedding guide by the famous design Ceci Johnson , that also created wedding  invitations and menus for this inspiration shoot.
A fine estate abbiamo lavorato su un progetto sul Lago di Como con Corbin Gurkin, una fotografa di gran talento. Abbiamo organizzato un servizio fotografico di ispirazione per le spose nella villa La Dorda del Nonno sul lago di Como, che è stato pubblicato la scorsa settimana su Ceci Style New York, la guida on-line di style e moda della famosa designer Ceci Johnson, che ha anche creato gli inviti e i menu per questo servizio.


14 Feb 2012

New Press- Rustic Valentine's day Inspiration

Nice surprise today , I was informed that our Valentine's inspiration shoot was featured in 2 lovely international blogs today : OMG I'M GETTING MARRIED and RUSTIC WEDDING CHIC . Thanks to Francesco, Cinzia, Valentina, Riccardo,Camilla Angelo and Cristina for this nice experience!
Che bella sorpresa oggi, sono stata informata che il nostro servizio fotografico sul tema di San Valentino è stato pubblicato su 2 blog internazionali: OMG I'M GETTING MARRIED  e RUSTIC WEDDING. Grazie a Francesco, Cinzia, Valentina, Riccardo , Camilla, Angelo e Cristina per questa bella esperienza!




Tuscany Wedding - Destination Inspirations

Happy Valentine's to all the couples and also to the one are not now, but are searching love!
Destination Inspirations,  a lovely blog , where you can get inspired by wedding around the world, features today the wedding in Tuscany of one of our couples . Their wedding really match with Valentine, as it's rich of hearts, red color and love ! Lovely post, let's have a look! 
Buon San Valentino a tutte le coppie e anche a chi non lo è ancora, ma sta cercando l'amore!
Destination Inspirations, un bel blog, per chi cerca inspirazione da matrimoni in tutto il mondo, presenta oggi il matrimonio in Toscana di una delle nostre coppie. Il loro matrimonio si abbina perfettamente a San Valentino, in quanto è ricco di cuori, color rosso e amore! Un post carino, da leggere!



11 Feb 2012

An original wedding music video

This video was named as the "Best Video of All Time" ! And I really agree.  This is an original wedding video, funny and romantic. You don't get bored to watch it.
Let's have a look!
Questo video è stato nominato come il "Miglior Video di Tutti i Tempi"!! E sono veramente d'accordo. Questo è un video di matrimonio  originale, divertente e romantico. Non ci si annoia a guardarlo. Date un'occhiata!


joya and emre | wedding music video from David Robin on Vimeo.

Sweet as Valentine's day

Voilà some DIY ideas for a sweet surprise to your lover on Valentine's day.

- Heart-shaped cake with strawberries, chantilly cream or vanilla cream. The base may be of pastry. Once I've done it well by cutting out 2 discs of puffy pastry with heart-shaped cutter, creating a Millefoglie.
You can stuff with chantilly cream or vanilla cream and then decorate with strawberries.
- Heart shaped cookies with strawberry or cherry jam. Find a good recipe on Martha Steward
- Chocolate heart-shaped cookies, as the one on Delish
- Conversation heart cookies . Find a good recipe on Martha Steward
- Red velvet cupcakes with roses.
Happy Week-end!

Ecco alcune idee per un fare una dolce sorpresa a San Valentino.
- Torta a forma di cuore con fragole e panna o crema. La base potrebbe essere di pasta frolla . Io una volta l'ho fatta anche ritagliando due dischi di pasta sfoglia  con lo stampo a forma di cuore, creando una millefoglie. Si può farcire con panna o con crema e poi decorare con le fragole.
- Biscotti a forma di cuore di pasta frolla con marmellata di fragole o di ciliege. Trovate una ricetta semplice qui
- Biscotti al cacao a forma di cuore
- Biscotti glassati a forma di cuore, una bella ricetta su Giallo Zafferano
Cup cakes decorati con cuoricini di zucchero or rose di pasta di zucchero o marzapane.
Buon week-end!

credits: Mysia.info, Elenis , Varese Wedding, Glorious Treats

9 Feb 2012

New Press: Wedding Chicks

We worked on a project for Valentine's Day that I have kept locked in a drawer until today. Now you can look at the cut post on Wedding Chicks. It was funny to work on a lovely venue as the farmholiday Rosswald and Francesco did a great job. Thanks also to Valentina and Cinzia.

Let's have a look on the post and on the full gallery and if you'd like, leave a comment!

Abbiamo lavorato su un progetto per San Valentino che ho tenuto chiuso in un cassetto fino ad oggi. Ora si può guardare al posto di taglio su Wedding Chicks. E 'stato divertente lavorare su un luogo incantevole come il agriturismo Rosswald e Francesco ha fatto un ottimo lavoro. Grazie anche a Valentina e Cinzia.
Dai un'occhiata al post e alla gallery e se vuoi, lascia un commento!



3 Feb 2012

Autumn Wedding in Sorrento

On these cold and snowy days, I want  to think about summer and warm days . One of the last weddings of the 2011 was a romantic intimate wedding of a german couple, in a sunny Sorrento in October. Thanks Claudia and Antonella  for the lovely pictures!
In questi giorni freddi e nevosi voglio pensare all' estate e alle giornate calde. Uno degli ultimi matrimoni del 2011 è stato un matrimonio romantico ed intimo di una coppia tedesca a Sorrento nel mese di Ottobre. E' stata una giornata calda e soleggiata di fine estate. Grazie a Claudia e  Antonella per le belle foto!





1 Feb 2012

DIY SUGAR HEART – CUORI DI ZUCCHERO FAI DA TE

I found on Enrica O’ Brien Cake Design this lovely idea for a Valentine’s gift or to decor cup cakes and sweets.
Ho trovato nel blog di Enrica O’ Brien Cake Design quest’idea carina per un regalo di San Valentino o per decorare tortine e dolci.





You will need:
Two cups sugar (or more, depending on the number of colors you want), divided
4 teaspoons (or more) egg white
Paste food coloring
Large cutting board, baking sheet or other flat surface, lined with parchment paper
Baking sheet lined with Silpat or parchment paper
Small cookie cutters
Additional:
Small and medium bowls | spatulas | rolling pin | measuring spoons | measuring cups | ziplock bags | butter | knife
For a gift:
3 x 4-inch treat bags | colored ribbon |

Avrete bisogno di :
Due tazze di zucchero (o più, a seconda del numero di colori che si desidera), divise
4 cucchiaini da tè (o più) di albume d'uovo
Pasta colorante alimentare
Tagliere grande, teglia da forno o un'altra superficie piana, foderata con carta da forno o Teglia rivestita di carta forno
Formine piccole per biscotti
In aggiunta:
Ciotole piccole e medie | spatole | mattarello | misurini | burro | coltello
Per un regalo:
bustine trasparenti di circa 7 x 10 cm | nastri colorati |





Step 1.
Place ½ cup sugar in medium bowl. Add a small amount of paste food coloring (it was used a combination of Wilton’s Rose and Violet), and mix thoroughly. This will be your darkest color. (Hint: A little goes a long way and will darken once liquid is added in next step.) Add more if needed until desired color is achieved. Add 1 teaspoon egg white or meringue liquid and mix thoroughly until the mixture resembles wet sand. Be careful not to add too much liquid or you will dissolve the sugar.

Fase 1.
Mettere ½ tazza di zucchero in una ciotola media. Aggiungere una piccola quantità di colorante alimentare (qui è stata usata una combinazione di Wilton Rose e Viola), e mescolare accuratamente. Questo sarà il tuo colore più scuro.
Aggiungere di più se è necessario, fino a quando si ottiene il colore desiderato. Aggiungere 1 cucchiaino di albume d'uovo e mescolare bene fino a quando il composto assomiglia a sabbia bagnata. Fare attenzione a non aggiungere troppo liquido o si sciogliere lo zucchero.




Step 2.
Empty contents onto Silpat or parchment lined cutting board or baking sheet. Spread with hand or spatula and pat down, then roll over mixture with rolling pin to compress. Ideally, the flattened mixture should be as compact as possible and level, about ¼”. Press heart cutter into mixture and lift up. Place hearts on lined baking sheet. If cutter will not release heart, gently tap with the back of a butter knife. Repeat 10-20 times or as many as desired. If hearts will not hold their shape, add more egg white or meringue liquid in small increments and mix thoroughly. If sugar builds up in cutter, rinse with warm water and pat dry before continuing. Pour remaining colored sugar back into bowl and proceed to Step 3.

Fase 2
Svuota il contenuto sul tagliere o teglia da forno ricoperto con la carta da forno. Stendere lo zucchero a mano o con spatola, poi usare il mattarello e cercare di comprimere la miscela . L’ideale è che la miscela sia il più compatta possibile e piatta, di circa ¼ di livello. Posa la formina a cuore sulla miscela e poi solleva. Se la miscela non ha la forma perfetta di un cuore ,picchiettare delicatamente con il dorso di un coltello da burro. Ripetete 10-20 volte o quante più desiderate. Se il cuore non terrà la forma, aggiungere più bianco d'uovo a piccole dosi e mescolare accuratamente. Se lo zucchero si accumula nel taglierino sciacquare con acqua tiepida e asciugare prima di continuare. Versare il rimanente zucchero colorato di nuovo nella ciotola e procedere alla fase 3.



Step 3.
Add ½ cup sugar to colored sugar from Step 2 to lighten. Mix thoroughly. Add 1 teaspoon egg white or liquid meringue. If desired color is not achieved, continue adding additional ½ cup sugar plus 1 teaspoon egg white or liquid meringue and mixing thoroughly until desired color is achieved. Repeat Step 2. Continue with Steps 2 and 3 until desired shades and number of sugar hearts are achieved. We recommend at least three to five shades. Leftover sugar can be stored in ziplock bags for future use.

Fase 3
Aggiungere ½ tazza di zucchero alla miscela di zucchero colorato dal punto 2 per schiarirla. Mescolare accuratamente. Aggiungere 1 cucchiaino di albume d'uovo. Se il colore non viene raggiunto, continuare ad aggiungere ulteriori ½ tazze di zucchero e 1 cucchiaino di albume d'uovo , mescolando bene fino a quando si ottien il colore desiderato . Ripetere la fase 2. Continuare con i passaggi 2 e 3 fino a raggiungere la tonalità desiderata e il numero di cuori di zucchero che si necessitano. Si consiglia almeno 3-5 sfumature.


Step 4.
Heat oven to 200 degrees. Heat hearts in oven for 10 minutes. Allow to harden overnight. Sugar hearts will be the consistency of sugar cubes.

Fase 4
Riscaldate il forno a una temperatura di 200°. Cuocete i cuori per 10 minuti. Lasciarli indurire tutta la notte. I cuori di zucchero avranno la consistenza di una zolletta di zucchero.

Gift idea:
Place 10-20 sugar hearts in treat bag. Staple ribbon to bags. Tie ribbon. Can be given as gifts or used as favors.
Idea regalo:
Ponete 10-20 cuori di zucchero in una bustina trasparente, aggiungete un nastro e fate un fiocco. Un’idea per un regalino o come bomboniere.